World Cleanup day 2021

Afgelopen zaterdag 19 september 2021 was er wederom een WORLD CLEAN-UP DAY.  Ook dit jaar ging een groep enthousiaste RSK’ers aan de slag.

Samen met ecoloog Tom en Jeroen Meisters Managing Director RSK Netherlands in de vroege morgen op pad. Zwerfafval en plastic verzamelen in Ridderkerk.

Dit jaar is gekozen voor de Crezee-polder, de parking ter plaatse en het mooie waterrijke natuurgebied rondom de oevers van de rivier de Noord.

De Gemeente Ridderkerk leverde ook dit jaar een compleet ingerichte Clean-up kar, met alle benodigde materialen zoals handknijpers, handschoenen, ringhouders en afvalzakken.

We hebben flink de handen uit de mouwen gestoken en dragen op deze manier graag ons steentje bij om plastic en zwerfafval in de natuur en rondom water op te ruimen. “Catch of the day” was toch wel een vol vat met drugsafval dat we aantroffen op de parkeerplaats. We hebben na contact met de politie het vat in een vloeistofdichte bak geplaatst en overgedragen aan de gemeente.

RSK en haar team zet zich elke dag wereldwijd in voor een schoon milieu, een schone waterbodem en bescherming van biodiversiteit en natuur.

Ons motto is: Een schone aarde begint bij jezelf. En dat kan ook heel dichtbij, elke dag van het jaar, in en rondom je eigen omgeving. En wat is er veel moois te zien onderweg! Dit doen we voor iedereen. We denken groen en helpen mee aan het creëren van awareness voor de bescherming van de aarde, Biodiversiteit, Flora en Fauna. Zo kunnen we nu en in de toekomst blijven genieten van de natuur, het water en het mooie landschap.