PFAS Seminar

Seminar PFAS in bodem: ervaringen en ontwikkelingen bij grondverzet en saneringen; druk bezocht en succesvol!

Op 1 november 2018 is onder grote belangstelling het seminar PFAS in bodem gehouden. De interactieve bijeenkomst was door het open karakter en deelnemers uit alle geledingen een groot succes!

De samenwerkende organisatoren gemeente Haarlemmermeer, ingenieursbureau RSK, aannemer HMVT en Afvalzorg wisten een gemêleerd gezelschap bijeen te brengen: ambtenaren van het ministerie, omgevingsdiensten en gemeenten, medewerkers van adviesbureaus, aannemers, projectontwikkelaars en juristen. Ieder gaf vanuit zijn eigen achtergrond en ervaringen een visie op de problematiek, maar zocht tevens vanuit een gezamenlijk belang naar oplossingsrichtingen. Landelijke risiconormen voor PFOS, PFOA en andere PFAS-verbindingen kunnen een uitgangspunt zijn voor het vaststellen van regionale hergebruikswaarden.

Mocht u meer informatie willen ontvangen over PFAS in de bodem of RSK, dan kunt u contact opnemen met Gertjan Loeffen (Senior Projectleider RSK en een van de sprekers tijdens het seminar) op telefoonnummer 06 -10 50 47 68 of op het algemene nummer van RSK 0180 – 46 33 30.

Klik op onderstaande link voor een weergave van alle gehouden presentaties:

Presentaties_Seminar PFAS in bodem_ervaringen en ontwikkelingen bij grondverzet en saneringen