Ontwikkelen van nucleair talent

Terwijl het debat woedt over de vraag of de nucleaire industrie in het Verenigd Koninkrijk wordt geconfronteerd met een dreigend tekort aan gekwalificeerd personeel, blijft RSK nucleair talent ontwikkelen door middel van een ‘best-in-class’ stageprogramma waarbij we nieuw afgestudeerd talent detacheren bij de grote kerncentrales.
Een reeks van Britse nucleaire centrales naderen het einde van hun ontwerpleven en zullen moeten worden ontmanteld, terwijl een nieuwe generatie van centrales het startsein heeft gekregen voor de bouw. Niet alleen in het Verenigd Koninkrijk maar ook wereldwijd zijn er tal van nucleaire centrales die zullen moeten worden (her)ontwikkeld. Echter, de gemiddelde leeftijd van een Britse werknemer werkzaam in de kernenergie is 50 en het House of Lords Science and Technology Committee heeft onlangs gewaarschuwd dat het Verenigd Koninkrijk daarmee niet over de benodigde expertise beschikt om te kunnen omgaan met het toekomstige nucleaire programma.
“Er is een aantoonbare behoefte aan kennis, gepassioneerde en open-minded afgestudeerden die in de nucleaire industrie aan de slag willen gaan.”, aldus Phil DeFoggi, managing director, RSK Radiologics. “Door ons stageprogramma, hebben wij wereldwijd experts in de nucleaire wetenschap en mentoren we uitzonderlijk getalenteerde en gedreven jonge afgestudeerden met uitstekende resultaten”.

Hij noemt het voorbeeld van Alex Jackson, die via een afgestudeerden regeling in 2010 tot RSK is toegetreden, hij werd bij Magnox- Ltd’s Bradwell gedetacheerd, en is nu een fulltime RSK consultant die werkt in de fabriek. Na de uitschakeling van de kerncentrale in 2002, 40 jaar na de ingebruikname, ondergaat Bradwell een versneld ontmantelingsprogramma. Een uitgebreide prospectie en bemonstering helpen om de niveaus van radioactiviteit en verontreiniging op het terrein te bepalen.
Magnox heeft RSK het contract toegewezen om deze transitie te faciliteren en Alex Jackson werd in eerste instantie ingehuurd om het radiologisch ingenieursteam van RSK te ondersteunen met data beheertaken. Het vier maanden durende programma was een succes en Jackson is sindsdien werkzaam gebleven op de locatie op basis van een rotatie contract. Onder het mentorschap van ervaren medewerkers van RSK en Magnox-, heeft Alex Jackson een breed scala aan ontwikkelingen en uitdagingen doorlopen en heeft hierdoor waardevolle ervaringen, expertises en inzichten verworven.

“Toen ik naar Bradwell kwam in april 2010, had ik geen ervaring met de nucleaire industrie, de gezondheidsnatuurkunde of radiologische techniek,” zegt Jackson.”Mijn achtergrond was in de geo-chemie, maar ik was gemotiveerd om in de nucleaire industrie te gaan werken. Het was een steile leercurve, maar ik deed al het mogelijke om de kennis en vaardigheden te leren van mijn hoog gekwalificeerde collega’s. En nu ik een gekwalificeerd consultant ben, kan ik zelf het initiatief nemen en iets terug geven. ”
In februari 2012 is het succesvolle stageprogramma herhaald. Magnox- heeft er een nieuwe RSK afgestudeerde bij, Ross Armstrong, om als nucleaire ingenieur op de site te worden getraind en opgeleid. Ook hij is uitgenodigd zijn kennis te verbreden en verkrijgt zodoende onschatbare ervaring met het werken in een kerncentrale.
Jackson, die nu Ross Armstrong zal mentoren, legt uit hoe de nieuw medewerkers zullen profiteren.”Ross zal op de site aanwezig zijn om het team te helpen en belangrijker, hij zal de ervaring opdoen in het managen van de gestructureerde processen en procedures die op een operationele afdeling van kerncentrale dagelijks plaatsvinden,” Jackson legt uit: ” Hij zal bijvoorbeeld zien hoe dingen als risico evaluaties worden meegenomen in het werk bij RSK. En hij ervaart op deze manier zelf wat een kerncentrale in vol bedrijf efficiënt laat werken. Je kan die ervaring gewoon niet krijgen bij een normale job”.

Contact: Phil DeFoggi
E-mail: pdefoggi@rsk.co.uk