Maak kennis met het werk van onze ecologen en help daarmee de vogels!

In het weekend van 28, 29 en 30 januari vindt de jaarlijkse tuinvogeltelling van de vogelbescherming en Sovon weer plaats. In dit weekend is het de bedoeling dat je een half uurtje in je tuin telt welke en hoeveel vogels hier zitten. Eitje voor onze ecologen zou je zeggen! Die zijn vooral in het voorjaar bezig met (broed)vogelonderzoek van onder andere gierzwaluwen en uilen.

Ook al ben je geen ecoloog, tellen kunnen we allemaal! Doe je vanuit je eigen tuin of balkon ook mee met de telling? Om je een handje te helpen staat op www.vogelbescherming.nl informatie die je kan helpen de vogels te herkennen.

Door tuinvogels te tellen kan de vogelbescherming zien hoe de vogels zich ten opzichte van voorgaande jaren in onze tuinen ontwikkelen, en kan de vogelbescherming deze ook beter beschermen. Vergeet dan ook niet om je telling door te geven op https://www.vogelbescherming.nl/tuinvogeltelling.

Ben je benieuwd wat onze adviesdiensten voor je kunnen betekenen neem dan gerust contact op met Gertjan Loeffen (0610504768)

Fotocredits: Beate Goralczyk