Drones

RSK zet drones in voor onbemand toezicht in Irak                                

RSK heeft internationale mediabelangstelling ontvangen na het toepassen van lucht toezicht op olieraffinaderijen in Zuid-Irak waarbij onbemande lucht voertuigen (drones) zijn toegepast.

RSK is het eerste bedrijf ter wereld dat deze dienst levert aan oliemaatschappijen in Irak waarmee veiliger en kostefficiënter toezicht wordt gehouden op benodigde onderhoudswerkzaamheden van installaties. Het gebruik van de drones biedt RSK mogelijkheden om civiele, technische en wetenschappelijk ondersteuning aan te bieden in een breed scala van klanten waaronder multinational olie en gas maatschappijen en vooruitstrevende internationale consultants.

Olieraffinaderijen zijn onderhevig aan permanente onderhoudswerkzaamheden waarvoor toezicht wordt uitgevoerd. De inspecties bestaan o.a. uit het betreden van besloten ruimten, het werken op hoogten en de blootstelling aan extreme hitte of chemicaliën. Het grootste voordeel dat de drone technologie biedt is het wegnemen van de veiligheidsrisico’s voor medewerkers die vaak blootgesteld worden aan gevaarlijke arbeidsomstandigheden.

RSK ondersteunt hiermee het veiligheidsbeleid van onze klanten.

RSK medewerker James Maxwell teven piloot van de drones draagt hierbij een volgend voordeel aan: “Door de toepassing van drones tijdens de inspecties wordt voorkomen dat installaties stil hoeven worden gelegd waarmee miljoenen omzet worden bespaard. Onze klanten zijn buitengewoon tevreden met onze dienst”.

 drone

James Maxwell bestuurd behendig de drone.

Het modeltype drone dat uit praktische ervaring het meest geschikt blijkt voor de dienst is een zwaar gemodificeerd DJI systeem welke in eigen bedrijf gemonteerd is. Het weegt tussen de 3 en 6 kilogram afhankelijk van de taak en configuratie. De vliegtijd varieert tussen 10 en 20 minuten in relatie tot de nettolading en de weersomstandigheden. De ingebouwde software biedt mogelijkheden om 3D modellering van camera beelden te creëren.

In Irak is opdracht verleend voor de inspecties van diverse raffinaderijen, fakkelinstallaties en infrastructuur waarvoor taak specifiek apparatuur wordt toegepast.

fakkel

Camerabeeld van een drone tijdens toezicht op fakkelinstallaties waarop duidelijke beschadiging zichtbaar is.